Wordpress website

WordPress website

34% van alle websites wereldwijd is een WordPress website, en maar liefst 60% van alle websites draait op het CMS van WordPress. Van alle surfende mensen op deze hele aarde bezoeken 400 miljoen mensen elke maand een WordPress website. Need we say more?

WordPress website pakket

Let op: WordPress is geen kant-en-klaar website pakket, zoals Tijdvooreensite. Het is zogenaamde open-source website software waarmee je een website kunt bouwen of laten bouwen. 

Overigens bestaan er wel kant-en-klare WordPress website pakketten. Die vind je bij WordPress.com. De WordPress waar wij het in deze website over hebben, is de software die van WordPress.org komt. Ingewikkeld? Lees meer over dit verschil bij WordPress website maken.

Kies je voor WordPress.org, dan krijg je de software om een website mee te bouwen en te beheren. Afhankelijk van of je het zelf doet of niet, heb je dus nog geen hosting of domeinnaam. 

Een WordPress pakket in het kort:

  • webdesign software (plus gratis of betaald template)
  • CMS (tekst- en beeldeditor)
  • Nederlandstalige en Engelstalige online support (niet live)

Wat kost een WordPress website?

WordPress is dus eigenlijk niet meer dan een manier om een website te maken. Dat maken, dat kun je zelf doen, of uitbesteden. De kosten voor een WordPress website zijn dus volledig afhankelijk van wie de website maakt en wat die daarvoor rekent.

WordPress website prijzen:

  • Bouw en onderhoud zelf: vanaf € 1 per maand voor hosting
  • Laat bouwen en onderhouden: vanaf € ??? per maand plus opstartkosten

Zelf een WordPress website maken?

Zoek je een eenvoudige WordPress website? Dan kun je prima zelf aan de slag. Tienduizenden WordPress templates hebben het ontwerpwerk al voor je bedacht. Als je website de nieuwe bol.com moet worden kun je echter beter een webbouwer in de arm nemen. Wil je weten hoe je een WordPress website kunt maken of laten maken? Lees dan verder:

Een WordPress website maken
WordPress website review

Benieuwd naar onze ervaring met een WordPress website? Lees dan onze uitgebreide review. Daar vertellen we je meer over de prestaties van WordPress op het gebied van:

  1. design
  2. functionaliteiten
  3. SEO
  4. support

Naar de WordPress review