Wix website maken

Wil je een Wix website maken, dan heb je verschillende mogelijkheden tot je beschikking. Het is slim om eerst goed na te denken over welke manier het beste bij je past. Want voordat je het weet zit je uren in een editor te hannesen en ben je verder van huis dan voordat je eraan begon. 

Zelf een Wix website maken

Ben je handig en heb je zelf duidelijk een ontwerp voor ogen? Ga dan lekker met de editor aan de slag. Wil je liever het wiel niet zelf uit te hoeven vinden, dan ben je beter af met een template. Geen zin om je door de 500 templates heen te worstelen? Dan is er nog de WIX AI om je op gang te helpen.

Zelf Wix website maken Met de Wix editor kun je from scratch zelf een Wix website bouwen. Tekstblokken, afbeeldingen, formulieren: sleep alles naar de plaats waar jij het wilt hebben. Wat ontbreekt, haal je uit de Wix Appmarkt. Je vult de onderdelen meteen met tekst, eveneens met de editor.

WIx template uitzoeken Voor wie van het idee van zelf bouwen in paniek raakt, is er goed nieuws: Wix biedt kant-en-klare websitetemplates (maar liefst 500+). Die templates kun je weer helemaal naar smaak aanpassen met de editor.

Template laten uitzoeken door Wix ADI Wix kan je helpen bij het zoeken naar een design voor je website. Zogenaamde Artificial Design Intelligence (ADI) technologie presenteert op basis van jouw keuzes een passend template. Dat template kun je met een speciale ADI-editor beheren.

Wix webdesign plus met Corvid Voor de geavanceerde gebruiker is er Wix Corvid. Corvid geeft je naar eigen zeggen onbegrensde mogelijkheden voor webtoepassingen, databasecollecties, sitegedrag en SEO.

Wix website kosten

Is Wix gratis? Nee. Oké, je kunt een gratis Wix website maken, maar dan heb je een website met advertenties, zonder eigen domein, met minimale mogelijkheden. Je zult daarom een abonnement moeten afsluiten. Wix verdeelt haar pakketten in twee groepen:

  1. websites voor freelancers, ondernemers en particulieren
  2. webshops en websites voor business en e-commerce

Klik op de afbeelding voor de Wix website prijzen (per oktober 2019)


Wix review

Een gratis Wix website maken klinkt mooi. Maar in werkelijkheid betaal je dus wel, en je betaalt meer naarmate je naar meer mogelijkheden en betere support zoekt. Met betalen is niets mis: voor niks gaat de zon op. Dus we willen best betalen voor een goed websitepakket. Maar hoe goed is Wix? Laten we de prestaties van Wix eens bekijken op het gebied van design, functionaliteiten en support.

Lees onze Wix review