Tijdvooreensite review

Wat zijn de Tijdvooreensite ervaringen van anderen? Is het de moeite waard om te kiezen voor een lokale websitebouwer dicht bij huis? Tijd om de prestaties van Tijdvooreensite qua design, functionaliteiten, SEO en support eens onder de loep te leggen.

Tijdvooreensite design

Template
Tijdvooreensite biedt websitetemplates die qua looks en mogelijkheden prima aansluiten bij wat we tegenwoordig zien en wat de gemiddelde ondernemer wilt: modern, fris, volop ruimte voor beeld, widgets in de zijbalken en makkelijke navigatie. 

Beperkt aanbod
Het template-aanbod is vooralsnog niet erg groot. Op het moment van schrijven zijn er rond de acht templates beschikbaar, alle met een eigen karakter. Beperkte keus kan prettig zijn voor de gebruiker die snel knopen wilt hakken, maar de kieskeurige klant zal verder willen kijken.

Kunnen we het design aanpassen?
Waar Wix je tot op de pixel laat schuiven met onderdelen, ligt bij Tijdvooreensite het design vast. De volgorde en positie van onderdelen is al gebouwd voor je. Toch is er meer mogelijk dan het oog doet vermoeden. Want via het CMS kun je zelf bepalen wanneer je welke module aanzet. 

Widgets bijvoorbeeld kun je links of rechts plaatsen, vullen met nieuws, foto's, referenties etc. Ook kleur en lettertype kun je wijzigen, en natuurlijk slides en plaatjes. Heb je dat allemaal een beetje door, dan kun je toch een aardig unieke website maken.

Responsive voor mobiel en tablet
Alle Tijdvooreensite websites zijn responsive en per template geoptimaliseerd voor gebruik op mobiel en tablet. Het lijkt erop dat je helaas niet de mogelijkheden hebt om het design voor mobiel zelf nog aan te passen.


Tijdvooreensite website functionaliteiten

Sweet CMS
Bij Tijdvooreensite is het CMS je controlepaneel. Vanuit hier regel je alles wat betreft de inhoud van je website. Tijdvooreensite heeft hiervoor een eigen CMS ontwikkeld, dat heet Sweet. Het doet aardig recht aan z'n naam; hoewel de interface niet heel sprankelend is, ervaren we het CMS als makkelijk en intuïtief.

Modules!
Er zijn overal modules voor: pagina's en blogs, nieuws, fotoalbums, referenties etc. Maar ook je afbeeldingen, bestanden en bedrijfsgegevens beheer je vanuit het CMS. Speciale vermelding voor de handige FAQ-module voor veelgestelde vragen en antwoorden. Ook de formulierenmodule ziet er goed uit, mede door de automatische bevestigingen via mail die het systeem genereert, inclusief koppeling met Mailchimp.

Veiligheid: gratis SSL
Elke website krijgt een SSL certificaat voor veilige verbindingen. Tijdvooreensite houdt overigens de veiligheid van je website voor jou in de gaten. Je hoeft je dus niet druk te maken over updates en bugs, zoals soms bij WordPress

Tijdvooreensite en SEO

Wat onmiddellijk opvalt, is de prominente plaats die SEO inneemt. Elke module beschikt over een SEO-tabblaadje waar je de belangrijkste meta informatie kwijt kunt. Ook is er gedacht aan link titles en alt teksten. Naar eigen zeggen zijn websites van Tijdvooreensite snel, prima indexeerbaar en presteren ze goed in de ogen van Google. De code ziet er schoon uit, dus dat geloven we dan maar.

Support bij Tijdvooreensite

We moeten toegeven: als het om klantenservice gaat, hebben we hier het neusje van de zalm. In vergelijking met partijen als Wix en Jimdo dan. Tijdvooreensite is opgericht door gewone jongens die gewoon in Haarlem wonen. Die kun je bellen of mailen als er iets is of als je advies nodig hebt. Dat is gratis. Voor de beginnende gebruiker is er bovendien een prima handleiding. 

Conclusie

Tijdvooreensite is een kleine Nederlandse aanbieder van websitepakketten. Daarmee onderscheidt het zich van de grote, internationale en online partijen als Wix en Jimdo. Tijdvooreensite kun je eigenlijk beter vergelijken met een website in WordPress (als je die laat bouwen). Wat je krijgt is een kant-en-klare website met een CMS om die website mee te vullen en te beheren. Er zijn geen verschillende pakketten: iedereen krijgt dezelfde functionaliteiten en support.

Dat CMS, dat is vrij makkelijk en intuïtief. De beginnende gebruiker zal hier snel mee uit de voeten kunnen. De SEO-mogelijkheden zijn goed. Bovendien heb je geen gezeur met updates of hacks. Tijdvooreensite houdt de website up-to-date en veilig voor je. Grootste pluspunt is de persoonlijke klantenservice. Tijdvooreensite kun je gewoon bellen, mailen, of er even langsgaan voor koffie.

Voor sommigen zal de prijs een struikelblok kunnen zijn. Maar in dat opzicht vergelijken we Tijdvooreensite met de plaatselijke bakker. Natuurlijk liggen de prijzen hoger dan bij de supermarkt. Maar wat je krijgt is een prima, transparant product met persoonlijke service en support. Als je dat belangrijk vindt, zit je bij Tijdvooreensite goed.

Zelf eens proberen? Bij Tijdvooreensite kun je een gratis demo aanvragen:

Probeer Tijdvooreensite gratis uit!