Jimdo website maken

Optimaal gebruikersgemak en snel online: Jimdo ziet je het liefst vandaag nog je eigen website lanceren. Daarbij heb je een overzichtelijk template-aanbod tot je beschikking en een editor om je template mee te bewerken.

Zelf een Jimdo website maken

Een Jimdo website maken is in principe vrij makkelijk. Jimdo biedt je twee manieren om je eigen website te bouwen: via Jimdo Creator of via Jimdo Dolphin.

Template bewerken met Jimdo Creator
Zoek je optimale bewerkingsmogelijkheden, dan kun je het beste kiezen voor Creator. Dit betekent in de praktijk dat je een template kiest, dat je vervolgens kunt bewerken in de editor. Alles wat je nog mist vul je aan met plugins en apps.

Template laten uitzoeken met Jimdo Dolphin (AI)
Ook Jimdo heeft de kunstmatige intelligentie in huis om je te koppelen aan het best passende template. Alles wat je hoeft te doen is een aantal vragen te beantwoorden over het doel van je website, de omvang en de activiteiten van je bedrijf en je stijlvoorkeuren. Jimdo's ADI (Artificial Design Intelligence assistant) doet je vervolgens een voorstel. Dit template kun je verder nog bewerken, zij het wel met beperktere mogelijkheden dan Creator.

Wat kost Jimdo?

Net als bij Wix rijst ook hier de vraag: is Jimdo echt gratis? Ja en nee. Ja, je kunt een gratis website bouwen. Nee: als je een advertentievrije website zoekt met eigen domeinnaam, met wat meer opslag en bandbreedte en toegang tot support. Als je dat wilt, zul je een abonnement moeten afsluiten. De abonnementen van Jimdo zijn op dit moment als volgt:

Jimdo Dolphin prijzen


Jimdo Creator prijzen

Jimdo review

Tot zover klinkt Jimdo als een makkelijke en betaalbare optie om je eigen website te bouwen. We zijn benieuwd hoe makkelijk het in werkelijkheid is, en hoe dat er dan in het echt uitziet. Lees snel onze beoordeling van Jimdo op het gebied van design, functionaliteiten en support.

Lees onze Wix review